loading

Instructiuni de intretinere

Curatarea articolelor de marochinarie

Produsele de marochinarie din piele neteda sau presata se curata de praf cu o carpa moale sau perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie diluata de detergent.

Produsele de marochinarie din piele intoarsa, se curata cu o perie speciala. Nu folositi apa, pentru ca fata materialului s-ar putea pata. Petele de ulei sau grasime se indeparteaza folosind solutie contra petelor, speciala pentru pielea intoarsa.

Produsele de marochinarie cu fete din lac, piele metalizata sau lacuita, se curata de praf cu o carpa moale. Ea trebuie ferita de contactul direct cu solventii organici (alcool, acetone etc.)

Produsele de marochinarie cu fete textile se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare, produsele se curata de praf cu o perie de haine, uscata. Nu se introduce in masina de spalat rufe. Nu folositi inalbitor! Petele pot fi indepartate folosind solutie contra petelor, speciala pentru materiale textile, respectand instructiunile de utilizare recomandate de producatorii acestora.

Observatii :

Produsele de marochinarie se usuca natural, la temperatura camerei.

Nu folositi uscarea la ventilator, calorifer, uscator de par sau alte surse de caldura.

La toate categoriile de mai sus se interzice spalarea cu apa sau spalarea in masina de spalat rufe si nu se folosesc inalbitori.

Produsele de marochinarie nu se vor depozita langa sursa de caldura sau in mediu umed si se vor feri de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici.

Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 articole de marochinarie intr-o perioada de timp.

Produsele de lux necesita o utilizare/intretinere atenta.